Моралните вредности изумираат, а пластичната убавина е тренд

Ако се наоѓате во некој свет каде што не сте задоволни од себеси и вашиот живот, тогаш прочитајте што има да каже нашата читателка Ива Пуовиќ: Неодамна во едно интервју на познат психотерапевт прочитав - „Се повеќе од младите девојки кои доаѓаат на терапија кај мене не се сакаат себеси и се незадоволни од изгледот … Продолжи со читање Моралните вредности изумираат, а пластичната убавина е тренд

За сите кои ја победиле битката со некоја болест

Оваа кратка поема со силно значење ја сподели наша читателка Ива Пуовиќ. Денот кога дознав дека умирам,обичен ден како и секој друг.Навидум сончево,ведро небо,за миг времето стои.Слушам еден звук,биење, срцето дава знак.Денот кога дознав дека умирам,ја прегрнав мајка ми,се извинив пред татко мишто во ова лудо време,брза трка и силно темпоод милион обврски,пропуштени прегратки,заборавени семејни … Продолжи со читање За сите кои ја победиле битката со некоја болест

М. Прличкова за лошотијата во светов

Се прашувам што ли ќе беше ако имаше толку добричини колку што има психопати на светов... Каква ли утопија ќе беше тоа... Ќе им се восхитувавме и ќе се стремевме да бидеме како нив, ако не и подобри... Ама не. Сè повеќе психопати никнуваат како печурки после дожд. Земаат сила од нивните “идоли”. Отсекогаш сум … Продолжи со читање М. Прличкова за лошотијата во светов

Мразиме клишеа, а живееме по шаблон

Дојде време кога се фокусираме на кревањето на свеста за менталните нарушувања, а самото тоа што има потреба од ваков фокус е премногу болно. Ова зборува колку погрешно го гледаме светот и функционираме во истиот. Векови ни требаа да обрнеме внимание на потешкотиите кои го мачат нашиот мозок, а тој така истоштен си преживува правејќи … Продолжи со читање Мразиме клишеа, а живееме по шаблон

Социјалните мрежи ни ја убиваат силата

Ви доаѓа преку глава од сè. Се чувствувате сосема изгубено. Некогаш луѓето беа изморени од многу физичка работа, ама денес сме изморени психички. Сакате да направите еден куп работи, но не постигнувате бидејќи она слободно време што ќе ви се најде на патот сакате да го искористите за одмор, ама не успевате да одморите затоа … Продолжи со читање Социјалните мрежи ни ја убиваат силата