Она кога животот ќе ти удри шамар (поучна приказна)

Луѓето често имаат тенденција да ги исмеваат оние навидум помалку моќните од нив и да се ситат на туѓите маки. Многу е лесно да делиш предрасуди, ама оди изоди го нивниот пат во нивни чевли - е па не е лесно. Животот кога-тогаш на сите ни испишува лекции. Психологот Бојана Стојменовиќ (Мој Психолог), повторно раскажува … Продолжи со читање Она кога животот ќе ти удри шамар (поучна приказна)

Староста нема да ви донесе мудрост, туку вашиот избор (поучна приказна)

Психологот Бојана Стојменовиќ повторно раскажува вистинска приказна со моќна порака. Уживајте. „Неодамна почнав да го гледам животот како игра. Ми нуди многу можности, некогаш сум победник, а некогаш и губам. Некогаш и не ми се игра, па само сум набљудувач и учам од туѓото играње. Некој би рекол, така се учи од туѓите грешки. Некој … Продолжи со читање Староста нема да ви донесе мудрост, туку вашиот избор (поучна приказна)

Срамот како причина за нерешавање на многу проблеми (вистински приказни)

Живееме во општество каде срамот има многу голема улога во нашето секојдневие. Колку пати ви се случило заради срам да не прозборите со некој? Колку пати ви се случило заради срам да пропуштите некоја голема можност за работа, љубов, или некој друг успех? Колку пати заради срам не сте отишле на преглед? Токму така... Психологот … Продолжи со читање Срамот како причина за нерешавање на многу проблеми (вистински приказни)

Вистинските пријатели и големите очекувања

Извесно време размислувам на тема пријателство. Факт е дека не можеме да функционираме сами, па затоа имаме пријатели со кои споделуваме моменти од животот. Некои велат дека не постојат вистински пријатели, и дека само семејството може да ти мисли арно. Што знам… Некогаш е така, но некогаш е обратно. Има семејства кои цврсто се држат … Продолжи со читање Вистинските пријатели и големите очекувања

Интервју: Марјана Талева од срце за борбата со анксиозноста

Интервјуто со Мартин Јованоски поттикна и други храбри луѓе отворено да зборуваат за анксиозноста! Тоа е она што на сите ни е потребно - да се прифатиме себеси и да не се срамиме од она што е дел од нас. Во ова интервју ќе прочитате за приказната на храбрата и прекрасна хероина, Марјана Талева од … Продолжи со читање Интервју: Марјана Талева од срце за борбата со анксиозноста