Љубов во друго време

Некогаш љубовта беше поинаква. Прочитајте го овој текст од писателката Марија Лозаноска, ќе ви се наежи кожата... „Да живеевме во друго време, сигурно ќе беше поинаку. Ќе ја немаше леснотијата на денешницата и непочитувањето на генерацијата. Немаше да ме добиеш толку лесно, немаше да те најдам толку брзо. Ќе ме чекаше по корзото и ќе … Продолжи со читање Љубов во друго време

Кога ќе речам – ДОСТА Е!

Зборовите „те сакам“ толку живо го скокоткаат секое делче од похотата. Ја возвишуваат секоја нишка на страст воскревајќи ја до небесата каде се испреплетува она чувство на чистота претворајќи ги двете конци на две спротивни струи и кои се во потојан судир  во една белина која знаеш дека никогаш нема да избледе, која го поткопува … Продолжи со читање Кога ќе речам – ДОСТА Е!

Кога исполнувањето на туѓите очекувања нè фрла во очај

Која е поентата на живототот кој е како мозаик на истурени слики? Истурени, расфрлани портрети на нашата ништожност, на славољубието на искушението, похотатa и несигурностите, кои како снегот кој паѓа врз нашите глави, утешително нè галат сè додека не се исполни барем малку онаа празнина која го дели човекот да скокне од самиот раб на … Продолжи со читање Кога исполнувањето на туѓите очекувања нè фрла во очај

Ако не можеш сама, не очекувај партнерот да те усреќи

Повеќето би избрале лага која ќе им ја крене самодовербата и наполни душата, отколку вистина која знае да ги тресне од земја и да им го промени животот. Кога пријателот или пријателката ќе се скараат со партнерите, воглавно очекуваат да им кажете нешто кое ќе направи да се чувствуваат убаво и надежно. Но, дали е … Продолжи со читање Ако не можеш сама, не очекувај партнерот да те усреќи

Тоа што те остави, не значи дека престанала да те сака

Не мисли дека таа престанала да се бори за тебе затоа што си нашла друг, ѝ здосадило или затоа што престанала да те сака. Таа престана да се бори за тебе затоа што се бореше предолго. Преморена е, не може повеќе да се бори. И покрај тоа што таа потроши многу време на вашата врска … Продолжи со читање Тоа што те остави, не значи дека престанала да те сака