Ајде, не се секирај, не е крај на свет… или?

Деновиве и не е толку лесно да се тешиме со „Ајде, не се секирај, не е крај на свет...“ бидејќи не знаеме. Ништо не знаеме. Ова наликува на некој научно-фантастичен филм. Ова се чини како дооолг кошмар, како некоја дупка; си легнуваш и мислиш дека кога ќе се разбудиш сè ќе биде нормално, ама не … Продолжи со читање Ајде, не се секирај, не е крај на свет… или?

Не можеме да ги спакуваме куферите, но можеме да останеме дома за да се спасиме

Се наоѓаме во несекојдневна ситуација која некои од нас не' доведува до чувства на зголемена анксиозност, депресивни мисли, а и панични напади. И покрај тоа што Интернетот е неверојатно корисен во овој период, информациите кои постојано кружат знаат да ни создадат дополнителен стрес. Тука спаѓаат и лажните вести или насловите кои служат само за да … Продолжи со читање Не можеме да ги спакуваме куферите, но можеме да останеме дома за да се спасиме