Ајде, не се секирај, не е крај на свет… или?

Деновиве и не е толку лесно да се тешиме со „Ајде, не се секирај, не е крај на свет...“ бидејќи не знаеме. Ништо не знаеме. Ова наликува на некој научно-фантастичен филм. Ова се чини како дооолг кошмар, како некоја дупка; си легнуваш и мислиш дека кога ќе се разбудиш сè ќе биде нормално, ама не … Продолжи со читање Ајде, не се секирај, не е крај на свет… или?

6 совети кои ќе ви помогнат да престанете претерано да размислувате

Го знаете она кога некоја работа ви влегува в памет и не можете да престанете да мислите на неа и претерано ја анализирате? Тоа на англиски се вика „overthinking“(овертинкинг) што значи претерано размислување кое обично ги прави нештата покомплицирани од што навистина се. Претераното размислување ве тера да го преоптеретите мозокот повеќе отколку што треба … Продолжи со читање 6 совети кои ќе ви помогнат да престанете претерано да размислувате

И јас имам… Не си сам/а

Имам добар живот, добра работа, добро друштво, доволно храна, но некогаш е тешко, многу тешко. Има нешто во мене што не ми дава мир. Вчера, еден човек на улица ме погледна на не многу фин начин и еден куп чудни чувства проструија низ моето тело. Немам мир. Зошто ме погледна така? Нешто ми фалеше? Можеби … Продолжи со читање И јас имам… Не си сам/а