Како да имате убав ден во 7 чекори?

Денот не може да ви биде убав доколку не се грижите за себеси. Мислите дека правите многу нешта кои треба да ви го разубават денот, но никако не го постигнувате ефектот. Е па, како очекувате да се чувствувте одлично ако не сте спиеле доволно или не сте направиле нешто продуктивно?

За да имате убав ден еве што ви е потребно:

  • Спијте 7-8 часа бидејќи сонот е многу важен и корисен за човековиот мозок.
  • Исчистете си ја собата. Никој не се чувствува одморено во соба во која преовладува тотален хаос.
  • Прошетајте! Не мора да биде прошетка на луксузно место. Доволно е да испешачите барем половина час и веднаш ќе се чувствувате подобро.
  • Бидете продуктивни уште наутро. Завршете две обврски што ви се планирани и направете си распоред за следните денови.
  • Дружете се со пријателите и обидете се да зборувате на забавни теми за да можете убаво да се насмеете.
  • Најадете се (секако во нормални количини, не се прејадувајте).
  • Читајте книга. Не само што нема да ви биде досадно, туку ќе можете да научите нешто ново и корисно. Покрај тоа, ќе имате тема за разговор на следната средба со пријателите.

Гледате? Не е воопшто комплицирано. Потребно е само малку да се потрудите, а кога тоа го правите за себе.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s