Клише или не: што научив од одбегнување на социјалните мрежи?

Проверување на соц. мрежи 2-3 пати на ден по 2-5 минути не е страшно. И тоа доколку имате потреба поради работа или студирање. Инаку, еднаш накратко е сосема доволно. Зошто би губеле енергија и време постојано скролајќи пред компјутер или телефон гледајќи незначајни, токсични и доста извештачени содржини? Веднаш ќе помислите дека ако не сте … Продолжи со читање Клише или не: што научив од одбегнување на социјалните мрежи?

Децата во Македонија жртви на врсничко насилство

Првиот месец од оваа учебна година речиси заврши, до крајот остануваат уште осум месеци. За некого овие месеци ќе летнат исполнети со среќа, смеа, желба за учење и дружење, ама за некого тоа ќе биде само сон. Во текот на наредниве осум месеци знаете ли колку деца ќе ги боли мешето или ќе им се … Продолжи со читање Децата во Македонија жртви на врсничко насилство

Донирајте и спасете ја младата Наташа Трпевска

Почитувани! Да ѝ помогнеме на Наташа Трпевска, млада девојка која има 35 години и боледува од леукемија. Недостигаат 30 000 евра за третман со матични клетки. Средствата за донација можете да ги уплаќате на нејзинатажиро-сметка 370000015300032 во Еуро Стандард Банка. Да ѝ помогнеме на оваа млада девојка да продолжи со својот живот понатаму!

Негативните критики и трачевите можат да уништат нечиј живот, свесни сте?

Ова не е текст за лајкови, ова е текст за ослободување. Ова не е текст за пари, ова е текст за менталното здравје. Ова не е текст за да кажете колку авторотот не знае или знае да пишува, ова е текст со силна порака. Има нешто во луѓето на Балканов што ги тера да се … Продолжи со читање Негативните критики и трачевите можат да уништат нечиј живот, свесни сте?

На дождот

Капките брзо паѓаат од гореА има нешто во нивниот ритамТи ги оспорува мислите.Мирисот на водената земјаЛесно патува низ ноздринкитеИ ти ја лади душата што низ суша прошла.Си седиш на балконотДур пријатна ладовина ти го гали телото,А чајот од мајчина душицаКо мајчина љубов ти ги грее рацете.Калливо и мрачно,А толку совршено,Сакаш да потрае.Замижуваш и се препушташ … Продолжи со читање На дождот